Θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ έχει γίνει η καταγγελία από την πλευρά της αντιπολίτευσης ότι ένας Έλληνας πιλότος που εργάζεται στην Turkish Airlines έχει τατουάζ της ΕΟΚΑ, της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών.

Σύμφωνα με την t24.com.tr, την καταγγελία έκανε ο αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Ρεμπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Αλί Οζτούντς, ο οποίος ανέφερε ότι Έλληνας κυβερνήτης με τατουάζ της ΕΟΚΑ, εργάζεται στις τουρκικές αερογραμμές.

Ο Οζτούνς ρώτησε τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών πόσοι ξένοι κυβερνήτες εργάζονται στις Τουρκικές Αερογραμμές και πόσοι από αυτούς είναι Έλληνες, ζητώντας μάλιστα και διευκρινίσεις για το εάν εργάζεται και Έλληνας με τατουάζ της ΕΟΚΑ.

Ο υπουργός Μεταφορών δεν απάντησε για το συγεκριμένο θέμα, αλλά αναφέρθηκε μόνο στον συνολικό αριθμό των πιλότων που εργάζονται στην εταιρεία.

«Σύμφωνα με τα αρχεία της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας, υπάρχουν 9003 κυβερνήτες αεροσκαφών και 176 πιλότοι ελικοπτέρων στην Τουρκία, από τους οποίους οι 3.419 εργάζονται στην Turkish Airlines» ανέφερε.