Μια σειρά από χαλάρωση των μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού ανακοίνωσε το Σαν Μαρίνο. Το κρατίδιο που «αγκαλιάζει» η Ιταλία αποφάσισε την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες.

Τα καφέ μπαρ και τα εστιατόρια από σήμερα μπορούν να λειτουργούν χωρίς περιορισμούς ωραρίου, ενώ όλοι οι ηλικιωμένοι (σε σύνολο 33.000 κατοίκων) έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 και η όλη εκστρατεία συνεχίζεται, με κύριο βάρος στα άτομα κάτω των σαράντα ετών.

Από σήμερα, στους εμβολιασθέντες θα αρχίσει να χορηγείται και ειδική βεβαίωση.

Παραμένει υποχρεωτική, πάντως, η χρήση μάσκας, ενώ απαγορεύονται οι συνωστισμοί. Χθες, δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος ή νέο κρούσμα από τον κορονοϊό.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι οι αρμόδιες Αρχές του Αγίου Μαρίνου εξετάζουν το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας για τη θερινή σεζόν των κλαμπ και ντίσκο που διαθέτουν ανοικτούς χώρους.

Στους κατοίκους των ιταλικών περιφερειών Μάρκε και Εμίλια Ρομάνια, που είναι πλέον «κίτρινη ζώνη» και συνορεύουν με το συγκεκριμένο… μικροσκοπικό κράτος, επιτρέπεται να εισέρχονται στην επικράτειά του και να γευματίζουν ή να δειπνούν σε όλα τα εστιατόριά του.