Ο David Haines, θα είναι το επόμενο θύμα των τζιχαντιστών σύμφωνα με τις απειλές που εξαπέλυσε στο βίντεο του αποκεφαλισμού του αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ ο τζιχαντιστής του ISIS.

Η σύζυγος του 44χρονου στελέχους της Σκότλαντ Γιαρντ και οι δυο του κόρες, ηλικίας 17 και τεσσάρων ετών αντίστοιχα βιώνουν μια σκληρή πραγματικότητα.

Η μεγαλύτερη κόρη του βρετανού ομήρου έχει αναρτήσει σειρά μηνυμάτων στην προσωπική της σελίδα στο Facebook όπου γράφει:

«Μου λείπει ο μπαμπάς μου. Θα έκανα τα πάντα να γυρίσει σπίτι», ενώ σε άλλο ποστ τον χαρακτηρίζει «ήρωα» και λέει ότι τα καλύτερα νέα που θα μπορούσε να ακούσει είναι ότι ο μπαμπάς της θα γυρίσει σπίτι.

Ένα χρόνο αφότου ο πατέρας της έχει απαχθεί από τους τζιχαντιστές, το Μάρτιο του 2013, και ανήμερα της Ημέρας του Πατέρα, η 17χρονη είχε αναρτήσει μία κάρτα με φωτογραφίες τους με το εξής μήνυμα: «Γεια σου μπαμπά. Μόνο και μόνο το ότι δεν είσαι εδώ, δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσεις αυτή τη μέρα».

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν ήθελε να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του ομήρου, αλλά τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο το ανακοίνωσαν, αφού αναφέρθηκε και στο επίμαχο βίντεο.

Η δεύτερη σύζυγος του Haines με την οποία έχει αποκτήσει άλλη μία κόρη που τώρα είναι τεσσάρων ετών, όταν έμαθε ότι είναι ο σύζυγός της είναι υποψήφιος για εκτέλεση, πόσταρε στο Facebook μία φωτογραφία του 44χρονουμε το παιδί τους, όταν αυτό ήταν μωρό με το σχόλιο:

«Αυτός είναι ο κόσμος μου». Μετά ακολούθησαν κι άλλες φωτογραφίες από το γάμο τους καθώς και μία φωτογραφία που η κόρη τους φοράει μία μπλούζα που γράφει πάνω: «Αγαπάω τον μπαμπά μου».