Συνολικά 43 άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής στο Κόσοβο, με την υποψία ότι συμμετέχουν σε εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις και άλλα 14 αναζητούνται, σύμφωνα με δημοσιεύματα των σερβικών μέσων ενημέρωσης.

Η αστυνομία του Κοσόβου συνέλαβε αρχικά 40 άτομα και στο μεταξύ προχώρησε σε ακόμη τρεις συλλήψεις- ένα άτομο συνελήφθη στην Πρίστινα, ένα στο Πετς και ένα στο Πρίζρεν- μεταδίδει ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου.

Ο ειδικός εισαγγελέας του Κοσόβου, που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση Μπλερίμ Ισουφάι, είχε δηλώσει στις 11 Αυγούστου, ότι οι 40 που συνελήφθησαν μαζικά ήταν μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων Al-Nusra και ISIS.

Οι 40 που συνελήφθησαν αρχικά προέρχονταν από την Πρίστινα, το Πετς, το Γκνίλανε, το Ουρόσεβατς, το Πρίζρεν και την Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα. Αμέσως μετά τη σύλληψή τους τέθηκαν υπό κράτηση, καθώς κρίθηκε πως συνιστούσαν απειλή για την εθνική ασφάλεια και το συνταγματικό σύστημα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η αστυνομία κατέσχεσε εκρηκτικές συσκευές και όπλα.

Σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, οι συνήγοροι υπεράσπισης των συλληφθέντων έχουν αρνηθεί όλες τις κατηγορίες εκ μέρους των πελατών τους.