Ένας άντρας από το Νιου Τζέρσεϊ που κατηγορείται ότι εξανάγκαζε γυναίκες στην πορνεία, κακοποιώντας και απειλώντας τες, έσπασε στη δικαστική αίθουσα του Μανχάταν.

Ο 28χρονος Akil Martin, γνωστός στην πιάτσα ως «Damion», έβαλε τα κλάματα την Τετάρτη, όταν άκουσε το κατηγορητήριο. Ο ύποπτος είχε παραδοθεί την προηγούμενη βδομάδα, πιστεύοντας πως θα τον κατηγορούσαν για μικρότερα αδικήματα.

Αντιμετωπίζει όμως σωρεία κακουργημάτων και φλερτάρει με το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών.

Όσο άκουγε την εισαγγελέα Meghan McNulty να απαριθμεί τα εγκλήματά του στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν, ο Martin δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Η εισαγγελέας συνέχισε, διαβάζοντας ακόμα και τα απειλητικά μηνύματα που έστελνε στα θύματά του το 2019 και το 2020. Εκείνος έβαλε τα κλάματα τελικά και δεν μπορούσαν να τον συνεφέρουν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Martin πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια στρατολογώντας γυναίκες μέσω κοινωνικών μέσων με σκοπό να τις εκδίδει. Τις χτυπούσε, τις απειλούσε με όπλο και τις εκβίαζε με κάθε τρόπο, κρατώντας ακόμα και τις ταυτότητές τους.

Από τον Φεβρουάριο του 2019 ως τον Φεβρουάριο του 2021, έβαλε στην τράπεζα πάνω από 50.000 δολάρια από την παράνομη επιχείρησή του, ενώ συνέχισε να εισπράττει τα επιδόματα ανεργίας.

Ο ίδιος δήλωσε αθώος, του ορίστηκε εγγύηση 1 εκατ. δολαρίων και η δίκη του θα γίνει στα μέσα Μαΐου…