Οι άμαχοι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στο Βόρειο Ιράκ για να γλιτώσουν από τη βία, είναι περισσότεροι από 500.000. Την ίδια ώρα που οι σφοδρές μάχες του στρατού με αντάρτες συνεχίζονται, με τους τελευταίους να έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο τμήμα της Ταλ Αφάρ, μιας στρατηγικής σημασίας σιιτικής πόλης του βορείου Ιράκ.

Παράλληλα, οι τζιχαντιστές δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους για την πλήρη κατάληψη του Βόρειου Ιράκ και φρόντισαν να το αποδείξουν μέσω ενός νέου βίντεο. Σε αυτό εξτρεμιστές του ΙΚΙΛ χλευάζουν και στη συνέχεια εκτελούν Ιρακινούς στρατιώτες.

Το σοκαριστικό υλικό αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα των εξτρεμιστών και δείχνει μια ομάδα πέντε Ιρακινών στρατιωτών να κάθεται στο έδαφος με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη. Οι τζιχαντιστές τους κοροϊδεύουν, αποκαλώντας τους εχθρούς του Θεού, λέγοντας πως θα πρέπει να πεθάνουν. Μάλιστα, τους αναγκάζουν να τραγουδήσουν το σύνθημα του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙΚΙΛ) και κάποια στιγμή δείχνει τον έναν εξ αυτών νεκρό στο έδαφος.

Πάντως, το ΙΚΙΛ είχε δώσει στη δημοσιότητα και φωτογραφίες μαζικών εκτελέσεων ιρακινών στρατιωτών και δυνάμεων ασφαλείας.