Οι βόμβες που βρέθηκαν τελευταία στην Ευρώπη «θα πρέπει να είναι η αφορμή για να βελτιωθεί ο έλεγχος στις μεταφορές εμπορευμάτων εντός της Ευρώπης και αν είναι δυνατόν σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε στην εφημερίδα «Passauer Neue Presse» η Καγκελάριος της Γερμανίας.

«Η τρομοκρατία μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, μόνον αν συντονιστούν οι δυνάμεις σε παγκόσμια κλίμακα», προσθέτει. Σημειώνει, επίσης, ότι με την «εξαιρετική διεθνή συνεργασία και τη δουλειά των αρχών ασφαλείας αποτράπηκαν επανειλημμένα επιθέσεις».

«Μολαταύτα δεν θέλω να ωραιοποιήσω την κατάσταση, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και ο καθένας καλείται να είναι σε επιφυλακή», υπογραμμίζει η κ. Μέρκελ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, σε χθεσινοβραδινές του δηλώσεις επιβεβαίωσε ότι το πακέτο που έφτασε στην Καγκελαρία «είχε αποσταλεί από την Ελλάδα» και μάλιστα «πριν από δύο ημέρες» και ήταν της «ίδιας κατασκευής» με το πακέτο που εξερράγη στην ελβετική πρεσβεία στην Αθήνα.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ έκανε συγκεκριμένη αναφορά στην ελληνική τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των πυρήνων της φωτιάς» σημειώνοντας ότι είναι γνωστή η δράση της στην Ελλάδα, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχουν γνωστές ενέργειές της εκτός των συνόρων της χώρας.

Πάντως η κυβέρνηση του Βερολίνου, αποσυνδέει πλήρως το παγιδευμένο πακέτο που έφτασε χθες στην Καγκελαρία με τα πακέτα-βόμβες από την Υεμένη τα οποία αποδίδονται στην Αλ Κάιντα.