Εκτός ελέγχου συνεχίζει να βρίσκεται η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των δυνάμεων του στρατού της χώρας και των φιλορώσων αυτονομιστών.

Στο Ντονέτσκ τα θύματα των επιχειρήσεων ξεπερνούν τους 100 ενώ η πόλη των περισσότερων από ένα εκατομμυρίων κατοίκων συνεχίζει να βρίσκεται περικυκλωμένη από τις δυνάμεις του Κιέβου, που έχουν αποκλείσει την είσοδο και την έξοδο σε αυτήν, ενώ έχουν ζητήσει από τους αυτονομιστές, «να φύγουν από την πόλη αλλιώς θα δεχτούν χτυπήματα ακριβείας».

Το αεροδρόμιο της πόλης μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς και τις μάχες των προηγούμενων ημερών, βρίσκεται υπό την κατοχή του στρατού της Ουκρανίας, ενώ στην πόλη του Ντονμπάς από την έκρηξη βόμβας κατέστρεψε μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου.

Παράλληλα, οι 28 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις Βρυξέλλες έστειλαν μήνυμα στην Ρωσία να συνεργαστεί με τον Poroshenko, τον νέο Ουκρανό πρόεδρο, για να επιλυθεί ειρηνικά το θέμα της ανατολικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Ansa», τέλος, η σωρός του Ιταλού φωτορεπόρτερ Andy Rocchelli που βρίσκεται στο Κίεβο από εχθές το βράδυ, θα αναγνωριστεί από τους οικείους του και αμέσως μετά θα επιστρέψει στην Ιταλία με αεροπλάνο που διέθεσε η ιταλική κυβέρνηση.