Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τηλεφώνησε σήμερα στον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ινδίας, Μανμοχάν Σινγκ, για να τον ευχαριστήσει για την ανάπτυξη σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μία ημέρα μετά την αποχώρηση του κόμματος του Σινγκ από την εξουσία.

Την Παρασκευή, ο Ομπάμα είχε τηλεφωνήσει στο διάδοχο του Σινγκ, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ναρέντρα Μόντι, και τον είχε προσκαλέσει στην Ουάσινγκτον σε χρόνο που θα συμφωνηθεί από κοινού.

Ο Ομπάμα, που είχε φιλοξενήσει τον Σινγκ σε ένα κρατικό δείπνο στο Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του, τον ευχαρίστησε για τον «αποφασιστικό ρόλο του στο μετασχηματισμό και στην εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης ΗΠΑ-Ινδίας και τη συνεργασία μας στις παγκόσμιες προκλήσεις», ανέφερε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Ο πρόεδρος μετέφερε την εκτίμησή του για τη φιλία του δρα Σινγκ, σημειώνοντας πως προσβλέπει στην περαιτέρω διεύρυνση της ισχυρής σχέσης ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείας και στην Ινδία με τον εκλεγμένο πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι», σημείωνε η ανακοίνωση.