Η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις ευρωεκλογές θα δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, τόνισε ο διευθυντής της εφημερίδας «Αφρίκα» και ανεξάρτητος υποψήφιος για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σενέρ Λεβέντ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κίπρις», ο κ. Λεβέντ επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει Τουρκοκύπριος εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα ότι οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται. Αυτό είναι πολύ λάθος. Θα πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτές τις εκλογές. Χρειαζόμαστε φωνές που θα είναι σε θέση να αντικατοπτρίζουν την πραγματική βούληση των Τουρκοκυπρίων στην Ευρώπη και τον κόσμο. Βλέπω ότι η φωνή μας στον κόσμο τώρα, δεν είναι η φωνή μας. Αυτή η φωνή είναι η φωνή της Άγκυρας», ανέφερε ο Σενέρ Λεβέντ.

Αν εκλεγεί, είπε ο Σενέρ Λεβέντ, η τουρκική γλώσσα θα γίνει μία από τις επίσημες ευρωπαϊκές γλώσσες, προσθέτοντας ότι αυτό έχει ειπωθεί κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε μαζί τους υπαλλήλους της ΕΕ. Επίσης, τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον ίδιο οι Ελληνοκύπριοι να ψηφίσουν έναν Τουρκοκύπριο υποψήφιο και οι Τουρκοκύπριοι να ψηφίσουν έναν Ελληνοκύπριο.