Δικά τους σωστικά σκάφη ναυλώνουν οι γονείς αγνοούμενων μαθητών στη Νότια Κορέα, καθώς οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων από το ναυάγιο λιγοστεύουν.

Με το βλέμμα «καρφωμένο» στη θάλασσα, τυλιγμένοι σε κουβέρτες και κλαίγοντας με λυγμούς οι συγγενείς των αγνοουμένων πέρασαν πολύ δύσκολη νύχτα.

Ορισμένοι δεν συγκρατούσαν τον θυμό τους, καταγγέλλοντας πως η επιχείρηση διάσωσης δεν ήταν επαρκής και επιλέγοντας να ψάξουν οι ίδιοι για τα αγνοούμενα παιδιά τους.

Σχεδόν 340 από τους επιβάτες στο φέρι «Sewol» πιστεύεται πως ήταν μαθητές του ίδιου σχολείου που πήγαιναν εκδρομή στο νησί Ζεζού.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά οι δύτες σταμάτησαν τις προσπάθειές τους να βρουν αγνοούμενους στο βυθισμένο πλοίο μέχρι να ξημερώσει.

«Τα δάκρυά μου στέγνωσαν», δήλωσε μία μητέρα. «Αλλά κρατιέμαι από την ελπίδα. Ελπίζω πως η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να φέρει αυτά τα παιδιά πίσω στις μανάδες τους».

Ένας πατέρας δεν μπορούσε να περιμένει άλλο και μαζί με άλλους δέκα γονείς νοίκιασε ένα σκάφος για να τους μεταφέρει στο σημείο του ναυαγίου με έναν δύτη κι έναν ρεπόρτερ.

«Δεν υπάρχει πραγματικά επιχείρηση διάσωσης. Ασχολούνται μόνο με τον περιορισμό της διαρροής πετρελαίου, έχω εξοργιστεί», δήλωσε.

Οι γονείς είναι εξοργισμένοι και με το σχολείο που ανακοίνωσε λίγο μετά το ναυάγιο πως όλοι οι μαθητές και οι δάσκαλοι διασώθηκαν.

Δείτε τις φωτογραφίες