Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάθονται όλο το βράδυ οι ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης και ο πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, με τη διαμεσολάβηση των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας, με την ελπίδα να μπει ένα τέλος στην αιματοχυσία στο Κίεβο.

«Οι συνομιλίες του Πολωνού, του Γερμανού και του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών στο γραφείο του Γιανούκοβιτς συνεχίζονται. Σε αυτές παρίστανται οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου και πολλοί βουλευτές» έγραψε στο Twitter ο Μάρτσιν Βόιστσεσόφσκι, εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος είναι στο Κίεβο συνοδεύοντας τον επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

Οι νεκροί, από την Τρίτη, οπότε και άρχισαν οι νέες συγκρούσεις, ανέρχονται σε 75, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Υγείας, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 570. Τα θύματα είναι τόσο αστυνομικοί όσο και διαδηλωτές.

Οι δρόμοι της πλατείας Ανεξαρτησίας έχουν γεμίσει με πτώματα και ασθενοφόρα και εκατοντάδες γιατροί προσπαθούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους.

Το κυβερνών κόμμα πάντως, κάλεσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, όλους τους εμπλεκόμενους στις συγκρούσεις να κατεβάσουν τα όπλα και να σταματήσει η βία.