Στα στελέχη της αστυνομίας της Ουκρανίας μοιράστηκαν πολεμικά όπλα τα οποία διατάχθηκαν να χρησιμοποιούν «όπως προβλέπει ο νόμος» για την αντιμετώπιση των πολιτικών ταραχών οι οποίες συνεχίζονται στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βιτάλι Ζαχαρτσένκο.

Όπως αναφέερει το ΑΜΠΕ, η πολύμηνη σύγκρουση ανάμεσα στα μέλη των Μπερκούτ, των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, και τους διαδηλωτές κλιμακώθηκε σε ιδιαίτερα αιματηρές ταραχές τις τελευταίες δυο ημέρες.

«Υπέγραψα [τη σχετική] διαταγή και στην αστυνομία δόθηκαν πολεμικά όπλα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τον νόμο», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Ζαχαρτσένκο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σε εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση απεικονίζονται αστυνομικοί να ρίχνουν ριπές αυτομάτων όπλων. Σε άλλο βίντεο ένα στέλεχος της αντιπολίτευσης που φορά κράνος ανοίγει πυρ πίσω από ένα δέντρο.

Ο Ζαχαρτσένκο κάλεσε τους διαδηλωτές να παραδώσουν τα όπλα και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν τις πιο ακραίες ενέργειες.