Τουλάχιστον δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα υπέρ και κατά της κυβέρνησης του Προέδρου Μαδούρο.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών, με τον πρόεδρο της Βουλής να υποστηρίζει πως ένας εκ των δύο νεκρών ήταν οπαδός του Προέδρου Μαδούρο, ενώ η αντιπολίτευση κάνει λόγο για δύο νεκρούς οπαδούς της.

Δημοσιογράφοι του Reuters μετέδωσαν αρχικά πως είδαν τουλάχιστον έναν άνδρα να πέφτει νεκρός από πυρά αγνώστων, ενώ δημοσίευμα του πρακτορείου κάνει λόγο για τρεις νεκρούς. Την ίδια στιγμή το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει πληροφορίες για δύο τραυματίες από πυρά αγνώστων. Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Μαχάδο υποστήριξε πως οι δύο νεκροί ήταν φοιτητές οπαδοί του κόμματός της.

Η νέα συγκέντρωση της αντιπολίτευσης εξελίχθηκε σε σκληρές συγκρούσεις και οδομαχίες μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας που κράτησαν μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Το κάλεσμα της αντιπολίτευσης ακολούθησε φιλοκυβερνητική αντιδιαδήλωση.

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων έχουν συλληφθεί 13 διαδηλωτές σε διαδηλώσεις εναντίον του Μαδούρο.