Να δωρίσει όλο το ποσό που πήρε ως χρηματικό έπαθλο από τη βράβευσή της με το Νόμπελ Ειρήνης αποφάσισε η Tawakkol Karman από την Υεμένη, που είχε λάβει μισό εκατομμύριο δολαρίων το 2011.

Η Karman, ακτιβίστρια από την Υεμένη, δώρισε τα 500.000 δολάρια σε ένα ταμείο που βοηθά τραυματίες και τις οικογένειες των ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τις εξεγέρσεις στη χώρα, την Αραβική Άνοιξη.

«Αυτό είναι το καθήκον μου απέναντι στους νέους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την αλλαγή και για την ανοικοδόμηση μιας Υεμένης βασισμένης στην ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την ισότητα και την καλή διακυβέρνηση», δήλωσε η 34χρονη Karman, σύμφωνα με το CNN.

Τα χρήματά της πήγαν στο ταμείο Aid Fund for Families of Martyrs and Wounded in the (2011) Peaceful Revolution (Ταμείο για τις οικογένειας των μαρτύρων και των τραυματιών της ειρηνικής επανάστασης του 2011).

Πριν δύο χρόνια η Karman μοιράστηκε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης με άλλες δύο γυναίκες, την πρόεδρο της Λιβερίας Ellen Johnson Sirleaf και την Leymah Gbowee, επίσης από τη Λιβερία.

Οι τρεις γυναίκες είχαν επιλεγεί για τον ειρηνικό αγώνα τους για την ασφάλεια των γυναικών και τα δικαιώματα των γυναικών για πλήρη συμμετοχή στις ειρηνευτικές διαδικασίες, είχε ανακοινώσει τότε η επιτροπή των Νόμπελ.