Μια ασθενής σε νοσοκομείο πέθανε αφού έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια εγχείρησης στη Ρουμανία.

Όπως αναφέρει το BBC, οι χειρουργοί του νοσοκομείου Floreasca στο Βουκουρέστι χρησιμοποίησαν ένα απολυμαντικό με βάση το οινόπνευμα στην 66χρονη γυναίκα, πριν να προχωρήσουν σε επέμβαση για καρκίνο στο πάγκρεας στις 22 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια όμως χρησιμοποίησαν ένα ηλεκτρικό νυστέρι, το οποίο όταν ήρθε σε επαφή με το οινόπνευμα, προκάλεσε φωτιά στο σώμα της γυναίκας που βρισκόταν πάνω στο χειρουργικό κρεβάτι.

Η 66χρονη υπέστη εγκαύματα στο 40% του σώματός της και πέθανε μετά από μία εβδομάδα.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον θάνατο της γυναίκας, όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα.

Η οικογένεια του θύματος ανέφερε ότι δεν είχαν ενημερωθεί για τη «σοβαρότητα της κατάστασης» ή τις λεπτομέρειες για το τι συνέβη και ότι τους ειπώθηκε μόνο ότι ήταν «ένα ατύχημα».

«Πληροφορηθήκαμε κάποιες λεπτομέρειες από τον Τύπο, όταν είδαμε εκπομπές στην τηλεόραση» είπαν. «Δεν διατυπώνουμε κατηγορίες, θέλουμε μόνο να καταλάβουμε τι έχει συμβεί».

Ο Ρουμάνος υπουργός Υγείας υποσχέθηκε ότι θα ερευνήσει το «τραυματικό» περιστατικό.

«Ελπίζουμε να διδαχθούμε από αυτό το προβληματικό επεισόδιο» ανέφερε σε ανακοίνωση. «Και εγώ και το επιτελείο του υπουργείου Υγείας το οποίο και συντονίζω θα κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατόν για να μάθουμε την αλήθεια».

Ο αναπληρωτής υπουργός Horatiu Moldovan προσέθεσε: «Οι χειρουργοί θα έπρεπε να ξέρουν ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιούν απολυμαντικό με βάση το οινόπνευμα κατά τη διάρκεια εγχειρήσεων που γίνονται με ηλεκτρικό νυστέρι».

Η Ρουμανία ξοδεύει τα λιγότερα χρήματα για το σύστημα υγείας από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η χώρα των Βαλκανίων έχει το υψηλότερο ποσοστό παιδικής θνησιμότητας, ενώ ταυτόχρονα έχει φτωχές νοσοκομειακές υποδομές και μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό.