Η υπερκατανάλωση αλκοόλ ίσως θεωρείται φαινόμενο του σύγχρονου κόσμου, ωστόσο οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν πως η βρετανική αστυνομία έχει βάλει στο στόχαστρό της το ποτό εδώ και δεκαετίες.

Πρόκειται για εικόνες γυναικών, από τις αρχές του 1900, στις οποίες είχε απαγορευτεί η είσοδος στις παμπ του Birmingham μετά τη σύλληψή τους λόγω επαναλαμβανόμενης κατανάλωσης αλκοόλ.

Οι προβληματικοί πότες, ανάμεσά τους και κάποιοι γένους θηλυκού- βρέθηκαν στη «Μαύρη Λίστα» της πόλης, με αποτέλεσμα να μην τους επιτρέπεται η είσοδος στις παμπ.

Οι αρχές είχαν κυκλοφορήσει τη λίστα με 82 πότες, ανάμεσά τους 37 γυναίκες, στις παμπ του Birmingham, προειδοποιώντας τους υπεύθυνους των παμπ να τις προσέχουν.

Η ιστορική ανακάλυψη ήρθε στο φως από την ιστοσελίδα γενεαλογίας ancestry.co.uk.

«Κάποιες από τις γυναίκες στη Μαύρη Λίστα είχαν κάποιας σωματικές δυσμορφίες ή τατουάζ, κάτι που τους έθετε στο περιθώριο της αξιοσέβαστης κοινωνίας της εποχής», εξηγεί εκπρόσωπος της ιστοσελίδας στη Daily Mail.

Ωστόσο αρκετές από αυτές είχαν κανονικές δουλειές και ορισμένες ήταν ιερόδουλες.

Σε ό,τι αφορά την ηλικία τους, η τάση ήταν μάλλον αντίθετη από αυτή που επικρατεί σήμερα: μόνο δύο από τις γυναίκες είναι κάτω των 25 αλλά πέντε είναι πάνω από πενήντα χρονών.


Δείτε τις φωτογραφίες