Σημαντικά ακριβότερο θα είναι το κόστος ανέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia από αυτό που είχε αρχικά εκτιμηθεί, καθώς σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα θα φτάσει το ύψος των 500 εκατ. ευρώ.

Το κρουαζιερόπλοιο είχε προσκρούσει σε ύφαλο στα ανοικτά του νησιού Τζίλιο, στην Ιταλία, στις 13 Ιανουαρίου του 2012. Σήμερα, 18 μήνες αργότερα, το πλοίο εξακολουθεί να βρίσκεται μισοβυθισμένο κοντά στην ακτή.

Την ανέλκυση που προγραμματίζει για το Σεπτέμβριο, θα ακολουθήσει η ρυμούλκησή του σε λιμάνι και αργότερα θα αποσυναρμολογηθεί.

Το κόστος της παραπάνω διαδικασίας είχε αρχικά υπολογιστεί στα 236 εκατ. ευρώ, για να αναθεωρηθεί τον περασμένο Ιανουάριο στα 400 εκατ. Ωστόσο, πλέον η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανεβάζει το κόστος στα 500 εκατ. ευρώ, υπερδιπλασιάζοντάς το από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν την ταχύτερη ανέλκυσή του καθώς θεωρούν το ναυάγιο άσχημο θέαμα και πλήγμα για τον τουρισμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο ναυάγιο, 32 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ η δίκη του κατηγορούμενου καπετάνιου Φραντσέσκο Σκεττίνο, πρόκειται να ξεκινήσει στις 17 Ιουλίου.