Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε «Ενδιάμεσα Διατάγματα» για παγοποίηση περιουσιακών στοιχείων «χωρίς καμία ακρόαση των εναγομένων και τα διατάγματα αυτά δεν μπορούν να εκτελεσθούν εκτός Κύπρου», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ήδη, προσθέτει, η συζήτηση για την ανάκληση των Διαταγμάτων έχει ορισθεί για τις 11 Ιουνίου 2013.

Και μόνον από τα ποσά που αναφέρονται στα Διατάγματα είναι προφανές ότι όλες αυτές οι ενέργειες, «που εκπορεύονται από την κρατική Λαϊκή Τράπεζα στερούνται σοβαρότητος», υποστηρίζει ο κ. Βγενόπουλος.

Επίσης, στη δήλωσή του σημειώνει ότι για τις ανταγωγές αποζημίωσης που θα καταθέσουν οι ζημιωθέντες από αυτές «τις καταχρηστικές και μονομερείς ενέργειες, η υπό εκκαθάριση κρατική Λαϊκή Τράπεζα έχει καταθέσει στο Δικαστήριο ως εγγύηση 200.000 ευρώ».

Εξάλλου, η MIG με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η αγωγή, η οποία κατετέθη στα αναρμόδια Κυπριακά δικαστήρια και όχι στα Ελληνικά, παρόλο που η MIG είναι Ελληνική εταιρεία εδρεύουσα στην Ελλάδα και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι πλήρης νομικών αυθαιρεσιών και ακροβασιών, με προφανή στόχο την άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της νόμιμης απαίτησης της MIG που θα κριθεί από το αρμόδιο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο».