Σε αντίθεση με άλλες συζύγους ηγετών χωρών της Μέσης Ανατολής, που επιδιώκουν κατά κανόνα να κρατούν χαμηλούς τόνους, η Σεΐκα Μοζάχ, η δεύτερη του Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι, διατηρεί υψηλό προφίλ συμμετέχοντας ενεργά στα κοινά της χώρας.

Το περιοδικό «Φορμπς» την έχει ανακηρύξει μια από τις 80 ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο (βρίσκεται στην 79η θέση της σχετικής λίστας) και είναι γνωστή μεταξύ άλλων για το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο αλλά και για την αδυναμία της στην υψηλή μόδα.

Η Σεΐκα Μοζάχ, όπως αναφέρεις το πορτραίτο της η εφημερίδα τα Νέα, φωτογραφίζεται συχνά στο πλάι του συζύγου της, αφού τον συνοδεύει σε επισκέψεις υψηλού προφίλ τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας.

Μία από τις πιο γνωστές εμφανίσεις της στην Ευρώπη ήταν τον Ιούλιο του 2009. Τότε είχε συγκεντρώσει πάνω της τα φλας της δημοσιότητας στο Παλάτι στα Ηλύσια Πεδία, συνοδεύοντας τον Εμίρη σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Ζαρκοζί και η σύζυγός του Κάρλα Μπρούνι.

Η Σεΐκα Μοζάχ μπιντ Νάσερ Αλ Μίσνεντ, όπως είναι το πλήρες όνομά της, είναι η δεύτερη από τις τρεις συνολικά συζύγους του Σεΐχη Αλ Τάνι.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κατάρ το 1986 με πτυχίο στην Κοινωνιολογία.

Παντρεύτηκε τον Εμίρη το 1977 σε ηλικία 18 ετών και έχει επτά παιδιά- πέντε γιους και δύο κόρες.