Απέκλεισε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών εντός του 2013 και σημείωσε πως «όσοι πιστεύουν αντίθετα πιστεύουν στον …Άι-Βασίλη».

«Δεν θα διεξαχθούν εκλογές το 2013, όχι επειδή δεν τις θέλω εγώ ή επειδή οι εκλογές αυτές δεν βολεύουν το κόμμα μου, αλλά επειδή δεν ταιριάζουν στη Σερβία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάτσιτς.

Όπως διευκρίνισε, τυχόν πρόωρες εκλογές θα σήμαιναν ακόμη μια χαμένη χρονιά για τη Σερβία σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και τον οικονομικό τομέα και θα έστελναν ένα πολύ άσχημο σήμα στους ξένους επενδυτές.

Ερωτηθείς εάν το πιστεύει αυτό επειδή το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα, με ηγέτη τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία, ο κ. Ντάτσιτς απάντησε πως κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι στην πολιτική και ποτέ δεν θα πρέπει να λέει ποτέ.

«Αλλά, όπως σας είπα, κανείς δεν έχει λόγους, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Βούτσιτς, να πιέσει για πρόωρες εκλογές. Απλά να σας θυμίσω ότι είχα πει την περασμένη άνοιξη στον κ. Τάντιτς (τον πρώην πρόεδρο της χώρας) ότι δεν θα πρέπει να προκηρύξει πρόωρες προεδρικές εκλογές. Δεν με άκουσε (σ.σ. ο Μπόρις Τάντιτς έχασε στις εκλογές από τον νυν πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς)» υπογράμμισε ο κ. Ντάτσιτς.

Διευκρίνισε δε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις του με τον κ. Βούτσιτς.