Ποσότητα-ρεκόρ λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκε στο συνοριακό σταθμό ελέγχου «Κούλατα – Προμαχώνας», στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα τα ξημερώματα.

Τα βουλγαρικά τελωνεία ανακοίνωσαν ότι τα συνολικά 13 εκατομμύρια τεμάχια λαθραία τσιγάρα ήταν κρυμμένα σε νταλίκα με ξένες πινακίδες.

Οι άγνωστοι, προς το παρόν, λαθρέμποροι προσπάθησαν να περάσουν τα τσιγάρα με τη βοήθεια ενός πολύπλοκου συνδυασμού πλαστών και παραπλανητικών μεταφορικών εγγράφων, τα οποία, ωστόσο, οδήγησαν τις τελωνειακές αρχές στην αποκάλυψη και κατάσχεση του παράνομου φορτίου, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της Βουλγαρίας.

Ένα εκατομμύριο τεμάχια λαθραία τσιγάρα και περισσότερα από τρία εκατ. φίλτρα τσιγάρου εντόπισαν, εν τω μεταξύ, οι τελωνειακές αρχές της Τουρκίας, τα οποία επιχειρήθηκε να μεταφερθούν παράνομα, μέσω των διόδων, στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Τα λαθραία προϊόντα ήταν κρυμμένα σε βουλγαρική νταλίκα και σε ΙΧ με βουλγαρικές πινακίδες, οι οδηγοί των οποίων συνελήφθηκαν επ’ αυτοφώρω, όπως αναφέρει σε ανταπόκριση από την πόλη Χάσκοβο, στη ΝΑ Βουλγαρία, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Σταντάρτ».

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τσβετάν Τσβετάνοφ σε συνέντευξη Τύπου, στη Σόφια, εντός του 2011 κατασχέθηκαν στη Βουλγαρία 463 εκατ. λαθραία τσιγάρα.