Μεγάλο ήταν το κόστος της αποκάλυψης της εξωσυζυγικής σχέσης του πρώην αρχηγού της CIA Ντέιβιντ Πετρέους για τον ίδιο και την οικογένειά του, όπως αποκαλύπτει πρόσωπο του περιβάλλοντός του.

«Λυπάται από πολλές πλευρές, δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει πόσο τον έχει πλήξει, την οικογένειά του, και σε κάποιο βαθμό, τη χώρα, διότι κατείχε μία θέση που απαιτούσε πλήρη δέσμευση. Λυπάται για την απουσία ευθυκρισίας και πειθαρχίας μάλλον περισσότερο από ό,τι μπορεί να εξηγήσει με λόγια», δήλωσε ο Στιβ Μπόιλαν, φίλος και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Ντέιβιντ Πετρέους.

Σύμφωνα με τον Μπόιλαν ο Ντέιβιντ Πετρέους και η οικογένειά του είναι καταρρακωμένοι. Ο αμερικανός στρατηγός ενημέρωσε τη σύζυγό του Χόλι πριν γίνει γνωστή η υπόθεση. «Το να πει κανείς ότι είναι απογοητευμένη και οργισμένη είναι ευφημισμός», δήλωσε ο Στιβ Μπόιλαν διευκρινίζοντας ότι η σχέση του Ντέιβιντ Πετρέους με τη βιογράφο του Πόλα Μπόουντγουελ ξεκίνησε δύο μήνες μετά την έλευσή του στη CIA και τελείωσε πριν από τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα με το φίλο του Πετρέους η χρονική σύμπτωση της παραίτησης του, μόλις μετά την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα και μία εβδομάδα πριν από την ακρόαση στο Κονγκρέσο με θέμα την επίθεση στη Βεγγάζη, είναι απολύτως τυχαία.

«Από ό,τι έχω καταλάβει συζητώντας μαζί του, δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τη Βεγγάζη ή οτιδήποτε τέτοιο. Είχε εξαιρετικές σχέσεις με τον Λευκό Οίκο», είπε.