Ένα ιδιαίτερο περιστατικό έπιασε ο φακός στις ταραχώδεις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» που συνεχίζονται για όγδοη εβδομάδα στο Παρίσι.

Τον 36χρονο Christophe Dettinger συγκεκριμένα, πρωταθλητή πυγμαχίας στη Γαλλία για δύο χρόνια (2007 και 2008), που γρονθοκοπεί έναν αστυνομικό με τον τρόπο που μόνο ένας επαγγελματίας μποξέρ ξέρει.

Μόνο που στη Γαλλία τον ξέρουν όλοι και κρυβόταν, καθώς αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 5 έτη!

Το υλικό δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για το τι ακριβώς παρουσιάζει πάνω σε γέφυρα του Σηκουάνα το απόγευμα του Σαββάτου, με τον μαινόμενο Dettinger να ορμά μόνος εναντίον όλων κατά των δυνάμεων καταστολής της αστυνομίας.

«Ο κύριος Dettinger επιτίθεται ξεκάθαρα στους αστυνομικούς όταν εκείνοι έκαναν χρήση χημικών στη γέφυρα Passerelle», δήλωσε πηγή της αστυνομίας στην εφημερίδα «Daily Mail». Πλέον εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του «Gypsy of Massy», όπως τον έλεγαν χαρακτηριστικά επειδή μεγάλωσε σε νομαδική φυλή του νότιου Παρισιού.

Ο πρώην πρωταθλητής εμφανίστηκε οικειοθελώς σήμερα το πρωί στην αστυνομία και τέθηκε υπό κράτηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, μέσω του Twitter και επιβεβαίωσε η εισαγγελία του Παρισιού…