Στη σύλληψη ενός οροθετικού στρατιωτικού που κατηγορείται ότι βίασε και εκβίασε περισσότερα από 70 έφηβα αγόρια προχώρησαν την Τετάρτη οι αστυνομικές αρχές της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη.

Όπως αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο 43χρονος λοχίας Jakkrit Khomsing χρησιμοποιούσε ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε εφαρμογές γκέι γνωριμιών για να προσεγγίζει τα υποψήφια θύματά του. Όταν κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, τους ζητούσε να του στείλουν γυμνές φωτογραφίες τους και στη συνέχεια κανόνιζαν να συναντηθούν. Μόλις τα θύματά του ανακάλυπταν ότι δεν ήταν αυτός που έλεγε, τα εκβίαζε να κάνουν σεξ μαζί του ειδάλλως θα δημοσίευε στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες που του είχαν στείλει.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, Nacharot Kaewpetch στο σπίτι του λοχία, στην πόλη Κον Καέν, εντοπίστηκαν φάρμακα για την θεραπεία του ιού HIV, ενώ οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε επιβεβαίωσαν πως είναι οροθετικός.

Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν διαπιστώσει πως τα θύματά του, αγόρια ηλικίας από 13 έως 18 ετών, ξεπερνούν τα 70, ενώ συνεχίζουν τις έρευνές τους προσπαθώντας να έρθουν σε επικοινωνία και με άλλα.

«Παρά το γεγονός ότι ο ύποπτος είναι στρατιώτης, αυτή η συμπεριφορά είναι προσωπική θέμα κι όχι υπηρεσιακό», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Ο 43χρονος λοχίας κατηγορείται μεταξύ άλλων για σεξουαλική επαφή με ανήλικο κάτω των 15 με ή χωρίς συναίνεση, σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου κάτω των 15 με απειλές και εκβιασμό. Εφόσον καταδικαστεί αντιμετωπίζει πολυετή ποινή κάθειρξης.