Ένας τουρίστας από την Ταϊβάν πέθανε από δάγκωμα ιπποποτάμου στο στήθος, όταν προσπαθούσε να τον φωτογραφήσει στην Κένυα.

Ο 66χρονος Chang Ming Chuang παρακολουθούσε το ζώο σε ένα κέντρο άγριας ζωής που βρίσκεται στη λίμνη Naivasha, 90 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι.

Ένας δεύτερος τουρίστας, επίσης από την Ταϊβάν, τραυματίστηκε. Συνολικά έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από ιπποπόταμους στην περιοχή φέτος.

Η άνοδος της στάθμης του νερού έχει ως αποτέλεσμα οι ιπποπόταμοι, που είναι το πιο φονικό μεγάλο θηλαστικό, να ξεφεύγουν από τα κέντρα για βοσκή και να βρίσκονται σε φάρμες και αυλές ξενοδοχείων, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους..

Όπως αναφέρει το BBC, η Υπηρεσία Άγριας Ζωής της Κένυα αρχικά ταυτοποίησε τους δύο τουρίστες ως Κινέζους, αλλά αργότερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν επιβεβαίωσε ότι ήταν υπήκοοι της χώρας. Η Κένυα δεν έχει επίσημους δεσμούς με την Ταϊβάν και αναγνωρίζει τις αξιώσεις της Κίνας στο νησί.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δύο τουρίστες είχαν πλησιάσει υπερβολικά το ζώο. Ο άντρας τον οποίο δάγκωσε μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με έντονη αιμορραγία και αργότερα κατέληξε.

Ο δεύτερος τουρίστας έλαβε θεραπεία για κάποιους μικρούς μώλωπες που έφερε.

Οι ιπποπόταμοι, που είναι εν γένει επιθετικά ζώα, έχουν αιχμηρά δόντια και μπορούν να ζυγίζουν μέχρι και 3 τόνους, σκοτώνουν περίπου 500 ανθρώπους τον χρόνο στην Αφρική, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Ο τουρισμός απέφερε στην Κένυα 1,2 δισ. δολάρια την περασμένη χρονιά, με 1,4 εκατ. διεθνείς αφίξεις.