Περιοχές που θεωρούνται προπύργια των αντικαθεστωτικών στη Συρία βομβαρδίζουν σήμερα τα συριακά στρατεύματα, με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να ανακοινώνει ότι 14 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.

Ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε ελικόπτερα για να βομβαρδίσει τη Ραστάν στην επαρχία της Χομς. Οι καθεστωτικές δυνάμεις βομβαρδίζουν επίσης την περιοχή Ντέιρ αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία, ύστερα από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντικαθεστωτικούς, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Σύμφωνα με τις αντιπολιτευόμενες Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, που καταγράφουν τα κρούσματα βίας ανά τη Συρία, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό της Ντέιλ αλ Ζουρ.

Οι ακτιβιστές δήλωσαν ότι αεροπορικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις των ανταρτών στην επαρχία Χομς, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις στα περίχωρα της γειτονικής επαρχίας Χάμα.

Οι πληροφορίες που προέρχονται από τη Συρία δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή, καθώς η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στους περισσότερους ξένους δημοσιογράφους.

Οι παρατηρητές του ΟΗΕ βρίσκονται στη Συρία από τον Απρίλιο για να επιβλέψουν την εφαρμογή της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε με την διαμεσολάβηση του διεθνούς απεσταλμένου Κόφι Άναν, το σχέδιο του οποίου -μεταξύ άλλων- ζητεί τον άμεσο τερματισμό της βίας και την πρόσβαση για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις σε όλες τις περιοχές της χώρας.