Μεγάλο θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα «The Washington Post» με χτεσινό άρθρο της. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι η CIA πληρώνει στελέχη της κυβέρνησης του προέδρου του Αφγανιστάν Χάμιντ Καρζάι, επικαλούμενη νυν και πρώην στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι πληρωμές είναι μακρόχρονες σε πολλές περιπτώσεις και έχουν στόχο να βοηθήσουν την υπηρεσία κατασκοπείας ώστε να υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών από το εσωτερικό της κυβέρνησης του Αφγανιστάν.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ορισμένοι σύμβουλοι του Καρζάι υπήρξαν πληροφοριοδότες της CIA και άλλοι έλαβαν πληρωμές για να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητά τους ενώ οι πληρωμές συνεχίστηκαν παρά τις ανησυχίες ότι η CIA στήριζε διεφθαρμένους αξιωματούχους.

Η απάντηση της υπηρεσίας δια στόματος Πολ Γκιμιλιάνο ήταν ότι «αυτή η ανώνυμη πηγή μοιάζει να διακατέχεται από άγνοια, κακές προθέσεις, ή και τα δύο».

Τέλος, η Ποστ επικαλείται πρώην στέλεχος της CIA που δήλωσε πως οι πληρωμές ήταν αναγκαίες διότι «ο αρχηγός του κράτους δε θα σου πει τα πάντα» και διότι ο Καρζάι κάποιες φορές φαίνεται να αγνοεί κινήσεις μελών της ίδιας του της κυβέρνησης.