Σε ξέφρενους πανηγυρισμούς ξέσπασαν οι υποστηρικτές του Φρανσουά Ολάντ όταν, λίγο μετά τις 8 το βράδυ είδαν το πρόσωπο του ηγέτη των Σοσιαλιστών να εμφανίζεται στην οθόνη που είχε στηθεί στην πλατεία της Βαστίλλης.

Η εμφάνιση αυτή σήμανε τη νίκη του Ολάντ στις εκλογές και έδωσε το έναυσμα για ένα πάρτι με «καλεσμένους» χιλιάδες ψηφοφόρους των Σοσιαλιστών. Ξένοι ανταποκριτές συγκρίνουν τις αποψινές σκηνές με τους πανηγυρισμούς των Γάλλων, όταν η εθνική ομάδα τους είχε κατακτήσει το Μουντιάλ.

Η Γενική Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί, έκανε λόγο για «μια τεράστια ευτυχία» και πρόσθεσε: «Θέλω να δώσω κατ’ αρχάς τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Φρανσουά Ολάντ για την εκστρατεία που έκανε και για το πρόγραμμά του. Νιώθουμε υπερήφανοι που παίρνει σήμερα στα χέρια του το πεπρωμένο της χώρας, περιμέναμε τόσα χρόνια αυτήν τη στιγμή. Θέλησή μας είναι η σημερινή νίκη να μη είναι η νίκη του ενός στρατοπέδου εναντίον του άλλου, αλλά μια νίκη της Γαλλίας, την οποία ο Ολάντ θέλει να ανορθώσει μέσα από τη δικαιοσύνη και τη συσπείρωση του λαού».

Από το στρατόπεδο του UMP ο υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ δήλωσε: «Οι Γάλλοι έκαναν την επιλογή τους», δήλωσε, «είμαστε δημοκρατία, ο λαός είναι κυρίαρχος, εύχομαι καλή τύχη στον Φρανσουά Ολάντ. Το μέλλον της χώρας αφορά όλους μας και ευχόμεθα στη Γαλλία να επιτύχει».

   Πρόσθεσε ότι ο Νικολά Σαρκοζί έκανε μια εκπληκτική εκστρατεία και υπογράμμισε ότι «οι Γάλλοι που τον ψήφισαν θα πρέπει να χαίρουν εκτίμησης, μέσα σ’ ένα πνεύμα συσπείρωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα απαρνηθούμε τις πεποιθήσεις μας».

   Κατέληξε λέγοντας ότι το UMP είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη νέα μάχη για τις βουλευτικές εκλογές.
   Η νέα προεκλογική εκστρατεία αρχίζει άμεσα, αφού οι βουλευτικές έχουν οριστεί για τις 10 και 17 Ιουνίου. Ο Σαρκοζί έχει ήδη δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να ηγηθεί και αυτής της εκστρατείας.