Εφτά άτομα, από τα 20 που συνελήφθησαν, προφυλακίστηκαν σχετικά με τη δολοφονία πέντε ανθρώπων στις 12 Απριλίου, στην περιοχή Σμίλκοβτσι, κοντά στα Σκόπια.

Δύο ακόμη ύποπτοι διαφεύγουν τη σύλληψη και εις βάρος τους έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ οι υπόλοιποι έντεκα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Από τους εφτά που προφυλακίστηκαν, οι τρεις θεωρούνται από την αστυνομία ως ύποπτοι για άμεση ανάμειξη στο έγκλημα της 12 Απριλίου. Ύποπτοι για τον ίδιο λόγο θεωρούνται και οι δύο που διαφεύγουν τη σύλληψη, ενώ οι άλλοι τέσσερις που προφυλακίστηκαν θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή.

Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα ανέφερε ότι η αστυνομία διαθέτει αδιάσειστα στοιχεία ότι τρεις από αυτούς που προφυλακίστηκαν και οι δύο που διαφεύγουν τη σύλληψη, συμμετείχαν άμεσα στη δολοφονία της 12ης Απριλίου.

Σύμφωνα με την κ.Γιανκούλοφσκα, οι συλληφθέντες είναι ακραίοι ισλαμιστές, κάποιοι εκ των οποίων συμμετείχαν σε πολεμικές επιχειρήσεις, στο πλευρό των Ταλιμπάν, κατά του ΝΑΤΟ στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν.

Ωστόσο, τόσο οι συλληφθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι όσο και συγγενείς αυτών που προφυλακίστηκαν, απορρίπτουν οποιαδήποτε εμπλοκή στο έγκλημα στο Σμίλκοβτσι και ισχυρίζονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με το ακραίο Ισλάμ και με τρομοκρατικές ενέργειες.