Η ανεργία στην Ευρώπη και ιδιαίτερα η νεανική ανεργία, αποτέλεσε το βασικό θέμα της ομιλίας του καγκελάριου της Αυστρίας και αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Βέρνερ Φάιμαν, αλλά και των άλλων ομιλητών, κατά τη σημερινή ογκώδη συγκέντρωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με περισσότερους από 100.000 συμμετέχοντες, στην πλατεία του Δημαρχείου της Βιέννης.

Μιλώντας στην παραδοσιακά μεγαλύτερη αυτή συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην Αυστρία με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς, ο καγκελάριος Φάιμαν επισήμανε το γεγονός πως η Αυστρία έχει το μικρότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (σ.σ. μόλις 4%) και τη μεγαλύτερη απασχόληση μετά το 1945, όμως, όπως είπε, η Σοσιαλδημοκρατία είναι ένα ευρωπαϊκό κίνημα και πρέπει να εργαστεί για να έχουν όλοι δουλειά, που θα φτάνει για να ζουν με αξιοπρέπεια και να μην χρειάζονται τρεις δουλειές για να επιβιώσουν.

Αναφερόμενος στις επόμενες αυστριακές βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο του 2013, ο κ. Φάιμαν προειδοποίησε για το ενδεχόμενο επιστροφής στην εξουσία ενός συνασπισμού της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς, που, όπως επισήμανε, κυβερνώντας μεταξύ 2000 και 2006 άφησε έντονα ίχνη των ζημιών για τη χώρα.