Αποκεφαλισμένος βρέθηκε ο βρετανός γιατρός που είχε απαχθεί τον Ιανουάριο στο Πακιστάν. Ο 60χρονος Χαλίλ Ρασίντ Ντέιλ, βρισκόταν καθ’ οδόν προς τον τόπο εργασίας του, όταν έπεσε θύμα αρπαγής από αγνώστους. Ο γιατρός που έκανε τη νεκροψία διαπίστωσε ότι ο άτυχος άνδρας αποκεφαλίστηκε με αιχμηρό μαχαίρι, 12 ώρες πριν τον εντοπισμό της σορού του.

Η αστυνομία βρήκε το ακέφαλο πτώμα και το κεφάλι του Ντέιλ μέσα σε λευκή πλαστική σακκούλα πάνω στην οποία ήταν γραμμένο με μαύρο μαρκαδόρο το όνομά του.

 Πριν από το Πακιστάν ο Ντέιλ είχε εργαστεί για τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και για το Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό στη Σομαλία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Στο Πακιστάν, εργαζόταν ως υπεύθυνος για το πρόγραμμα υγείας του Μπαλουτσιστάν ένα χρόνο πριν από την απαγωγή του. Τη δολοφονία καταδίκασε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

«Αυτή ήταν μια παράλογη και άγρια πράξη με στόχο έναν άνθρωπο που ο ρόλος του ήταν να βοηθήσει το λαό του Πακιστάν, η οποία προκάλεσε τεράστιο πόνο σ΄αυτούς που τον γνώριζαν», τόνισε ο Χέιγκ.