Ολόκληρη επιχείρηση της αστυνομίας με πυροτεχνουργούς και άνδρες των ειδικών δυνάμεων στήθηκε σε παραθαλάσσια πόλη κοντά στο Μίντλεσμπρο, στη Βρετανία, όπου σήμανε συναγερμός με επίκεντρο μία γυναίκα που φορούσε μουσουλμανική μαντίλα η οποία θεωρήθηκε ύποπτη για τοποθέτηση βόμβας.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν θύμιζαν ταινία, με τη γυναίκα να βρίσκεται στο στόχαστρο ενόπλων, ελικόπτερα να εποπτεύουν την επιχείρηση και πυροτεχνουργούς να εξετάζουν την ύποπτη τσάντα της.

Μετά τις αναφορές πως μία γυναίκα έκρυβε στην τσάντα της μία βόμβα- κάτι που πάντως μέχρι στιγμής ούτε επιβεβαιώνεται ούτε διαψεύδεται- οι αστυνομικοί περικύκλωσαν την περιοχή και την ακινητοποίησαν.

Οι διαπραγματευτές της αστυνομίας τη διέταξαν να αφήσει την τσάντα της στο έδαφος, ενώ αστυνομικό ελικόπτερο πετούσε πάνω από το σημείο. Στη γυναίκα δόθηκαν εντολές να πέσει στα γόνατά της με τα χέρια ψηλά και στη συνέχεια να απομακρυνθεί από την τσάντα και να καθίσει σε ένα παγκάκι.

Τα όπλα όλων των αστυνομικών την ακολουθούσαν καθώς περπατούσε με τα χέρια ψηλά και τελικά κάθισε στο παγκάκι βάζοντας τα χέρια στο κεφάλι της.

Κτήρια της περιοχής εκκενώθηκαν όσο η επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη.

Οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.