Την υποστήριξή του στον Αραβικό Σύνδεσμο εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Λα Στάμπα ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Τζούλιο Τέρτσι και δήλωσε την πρόθεσή της Ιταλίας να στείλει μια νέα αποστολή παρατηρητών στη Συρία

«Συμμεριζόμαστε τη δουλειά του Αραβικού Συνδέσμου και την πρόθεσή του να στείλει μια νέα αποστολή παρατηρητών, πιο πολυάριθμη και πιο παρεμβατική, για να θέσει το συριακό καθεστώς προ των ευθυνών του», εξήγησε ο Τέρτσι μετά από μια συνάντηση που είχε στην Ουάσινγκτον με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Η ιδέα είναι «να παρουσιαστεί ένα πιο ευρύ μέτωπο, ικανό να αλλάξει ριζικά τις πολιτικές ισορροπίες σεβόμενο τη δημοκρατική βούληση της χώρας», διευκρίνισε ακόμη ο Τέρτσι, πρώην πρεσβευτής της Ιταλίας στην Ουάσινγκτον.

Εν τω μεταξύ συριακά άρματα μάχης κατέλαβαν σήμερα μια συνοικία της πόλης Χομς και οι στρατιώτες κάνουν έρευνες από σπίτι σε σπίτι, όπως γνωστοποίησαν μέλη της αντιπολίτευσης.

Τα άρματα μάχης μπήκαν στη συνοικία Ινσαάτ πριν από την αυγή και τα στρατεύματα εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί να βρίσκονται εκεί, κοντά στη συνοικία Μπάμπα Αμρ, η οποία βομβαρδίζεται εντατικά από το περασμένο Σάββατο.