Οι κυβερνοπειρατές της ομάδας Anonymous επιτέθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρείας που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του αμερικανού πεζοναύτη Βρανκ Βούτεριχ, ο οποίος συμμετείχε στη δολοφονία 24 Ιρακινών πολιτών στη Χαντίθα το 2005.

Η ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρείας Puckett & Faraj δεν άνοιγε την Παρασκευή. Η ομάδα Anonymous είχε εκ των προτέρων αναρτήσει, για λίγη ώρα, στην αρχική σελίδα της εταιρείας, ένα μήνυμα γραμμένο με κόκκινα γράμματα σε μαύρο φόντο με το οποίο εξηγούσε ότι ανέβασε στο διαδίκτυο ιδιωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μεγέθους τριών γιγαμπάιτ, των δικηγόρων Νικ Πάκετ και Χαϊτάμ Φαράτζ.

«Το περιεχόμενο των μηνυμάτων περιλαμβάνει λεπτομερείς καταγραφές, απομαγνητοφωνήσεις, μαρτυρίες, νομικές αποδείξεις και την καταγραφή των γεγονότων όπως δόθηκε στην υπεράσπιση για τον Φρανκ Βούτεριχ αλλά και για άλλους πεζοναύτες που υπερασπίστηκαν» οι συγκεκριμένοι δικηγόροι, έγραψαν οι «πειρατές».

Ο Πάκετ ήταν ο βασικός δικηγόρος του 31χρονου λοχαγού ο οποίος δικάστηκε τον περασμένο μήνα από στρατοδικείο κατηγορούμενος για τη σφαγή της Χαντίθα. Το δικαστήριο τον υποβίβασε σε απλό στρατιώτη και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 90 ημερών, ποινή την οποία δεν θα εκτίσει.

Στην ανακοίνωσή της η ομάδα εκφράζει την αγανάκτησή της για την ποινή αυτή, την ώρα που «ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ, που είχε το θάρρος να ρισκάρει τη ζωή και την ελευθερία του αποκαλύπτοντας την αλήθεια για τη διαφθορά της (αμερικανικής) κυβέρνησης αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης». Ο Μάνινγκ κατηγορείται ότι ήταν η «πηγή» της ιστοσελίδας WikiLeaks που ανήρτησε στο διαδίκτυο χιλιάδες απόρρητα στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα.