Πρότυπο πολιτικού είναι για την Alice Weidel, μία εκ των επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία», η Μάργκαρετ Θάτσερ.

Όπως τόνισε η Weidel, η «Σιδηρά Κυρία» κατόρθωσε να κάνει την Βρετανία να ορθοποδήσει ξανά, όταν η χώρα βρισκόταν μπροστά στην οικονομική καταστροφή.

Μιλώντας στην εφημερίδα Bild, η επικεφαλής του AfD σημείωσε πως το κόμμα της, που κατάφερε να εκλέξει βουλευτές για πρώτη φορά στην Μπούντεσταγκ, σκοπεύει να είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας έως το 2021.

Ωστόσο, όλα τα παραδοσιακά κόμματα της γερμανικής βουλής έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά κάθε συνεργασία με το ακροδεξιό ΑfD.

Η Weidel τόνισε ότι το κόμμα είναι ικανοποιημένο να ανήκει στην αντιπολίτευση τώρα, αλλά ο μακροπρόθεσμος του στόχος είναι να χαράξει πολιτική, και η εμπειρία της διακυβέρνησης της Θάτσερ στην Βρετανία είναι ένας χρήσιμος οδηγός.

«Η Μάργκαρετ Θάτσερ είναι το πρότυπο πολιτικού για μένα» ανέφερε επαινώντας την προθυμία της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας να κινείται ενάντια στο ρεύμα όταν το έκρινε απαραίτητο. «Η Θάτσερ ανέλαβε την Μεγάλη Βρετανία όταν η οικονομία της ήταν κατεστραμμένη και την ανοικοδόμησε» είπε.

Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, ομοφυλόφιλη που μοιράζεται τη ζωή της με μια γυναίκα με καταγωγή από τη Σρι Λάνακ, η Weidel υπογράμμισε πως μόλις το 18% των ψηφοφόρων του AfD στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν γυναίκες, ποσοστό που χαρακτήρισε «πολύ χαμηλό», σημειώνοντας και το κόμμα χρειάζεται να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες ψηφοφόρους.