Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον βρέθηκε στο Αφγανιστάν όπου και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Ασράφ Γκάνι. Οι φωτογραφίες όμως, που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αφγανικές αρχές και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, από τη συνάντηση, εμφανίζουν μια παράξενη διαφορά: Ένα ρολόι, που στη μία φαίνεται και στην άλλη έχει εξαφανιστεί.

Όπως γράφει το BBC, στη φωτογραφία από τη συνάντηση, οι δύο άνδρες φαίνονται να βρίσκονται σε έναν χώρο, χωρίς παράθυρα. Στη φωτογραφία που δημοσιοποίησε η αφγανική προεδρία, όμως, το ρολόι που υπάρχει στη φωτογραφία του αμερικανικού ΥΠΕΞ έχει «εξαφανιστεί», ενώ αναφέρεται πως ο Αφγανός πρόεδρος «δέχθηκε» τον Αμερικανό υπουργό.

d2lptl6v

Το βρετανικό δίκτυο σημειώνει πως η φωτογραφία «πειράχτηκε» για να φαίνεται πως η συνάντηση έγινε στην Καμπούλ και όχι σε μια αμερικανική αεροπορική βάση, χιλιόμετρα μακριά- κάτι που «προδίδεται» από το στρατιωτικό ρολόι και τον συναγερμό για φωτιά.

b0vb7he9

Αρχικά και οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν πως η συνάντηση έγινε στην Καμπούλ. Στη συνέχεια όμως, το αμερικανικό ΥΠΕΞ εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, στην οποία διευκρίνιζε πως είχε λάβει χώρα στο Bagram, τη μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στη χώρα.

Σύμφωνα με τους New York Times, η επίσκεψη Τίλερσον στο Αφγανιστάν κράτησε μόνο δύο ώρες και κρατήθηκε μυστική μέχρι την ολοκλήρωσή της, λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας για την ασφάλεια στη χώρα.