Δύο πλοία της δύναμης του ΝΑΤΟ που μάχεται κατά της πειρατείας στον Ινδικό Ωκεανό εξουδετέρωσαν δύο πλοία που φέρονται να χρησιμοποιούσαν σομαλοί πειρατές για να εξαπολύουν επιθέσεις, ανακοίνωσε σήμερα το ΝΑΤΟ.

Ένα δανέζικο πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στην επιχείρηση Ocean Shield (Ασπίδα των Ωκεανών) κατέλαβε το Σάββατο ένα μεγάλο πλοίο το οποίο χρησιμοποιούσαν οι πειρατές στα ανοιχτά των ακτών της Σομαλίας.

Τα δεκατέσσερα μέλη του πληρώματος, πέντε Ιρανοί και εννέα Πακιστανοί, του ιρανικού αυτού πλοίου κρατούνταν όμηροι από 25 πειρατές.

Οι δανοί στρατιώτες αναγκάστηκαν να ανοίξουν πυρ εναντίον του πλοίου για να το σταματήσουν, διευκρίνισε το ΝΑΤΟ σε ανακοίνωσή του, ενώ συνελήφθησαν και οι 25 σομαλοί πειρατές.

Την Παρασκευή ένα άλλο πλοίο που συμμετέχει στην επιχείρηση Ocean Shield, το USS Carney του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού κατέλαβε στα ανοιχτά των ακτών του Ομάν ένα ινδικό πλοίο. Οι εννέα πειρατές που βρίσκονταν σε αυτό κρατούσαν ομήρους τα μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ.

Η επιχείρηση Ocean Shield ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2008 και αυτή τη στιγμή παίρνουν μέρος σε αυτή πέντε πολεμικά πλοία από τις ΗΠΑ, τη Δανία, τη Βρετανία και την Τουρκία.