Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ξεκίνησαν έρευνα για τα «δεδομένα» που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να εκτιμηθούν οι κίνδυνοι από τα εμφυτεύματα στήθους PIP, που κατασκευάστηκαν στη Γαλλία και βρίσκονται στο επίκεντρο ενός παγκόσμιου σκανδάλου, αφού έλαβαν «μη συνάδουσες» πληροφορίες για τα εμφυτεύματα αυτά.

«Είμαι ανήσυχος και δυσαρεστημένος με τη συνοχή και την ποιότητα των πληροφοριών που δόθηκαν από τους προμηθευτές» των εμφυτευμάτων PIP στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Υγείας, Άντριου Λάνσλεϊ.

Ο Λάνσλεϊ επανέλαβε, ωστόσο, πως «δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στοιχεία που να καθιστούν απαραίτητη την απόσυρση αυτών των εμφυτευμάτων στήθους» και πως «δεν υπάρχει απόδειξη που να δικαιολογεί την ύπαρξη ανησυχιών».

Περίπου 42.000 γυναίκες φέρουν εμφυτεύματα PIP στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της βρετανικής υπηρεσίας εποπτείας των ιατρικών προϊόντων. Την περασμένη εβδομάδα, περισσότερες από 250 Βρετανίδες αποφάσισαν να καταθέσουν αγωγές εναντίον πολλών κλινικών στο Ηνωμένο Βασίλειο που προχώρησαν στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων αυτών.