Στην ταυτότητα του δράστη της χθεσινής επίθεσης στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών έφτασαν οι βελγικές αρχές, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσουν το όνομα του ανθρώπου που σκόρπισε τον τρόπο στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

«Η ταυτότητα του τρομοκράτη είναι γνωστή. Μπορέσαμε να τον ταυτοποιήσουμε» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες για την ταυτότητά του.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να μην εξερράγη η βόμβα που έφερε ο δράστης, ο Βέλγος υπουργός απάντησε πως δεν σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη αλλά πρόσθεσε πως δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η υπόθεση εξακολουθεί να ερευνάται.

Το χθεσινό περιστατικό προκάλεσε τρόμο στις Βρυξέλλες, με φόντο τόσο τις περσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στην πόλη όσο και τα υπόλοιπα χτυπήματα που έχουν σημειωθεί στην Ευρώπη. Οι στρατιώτες που περιπολούσαν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της βελγικής πρωτεύουσας εξουδετέρωσαν με πυροβολισμούς τον ύποπτο, περιστατικό που χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική επίθεση».

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο δράστης φώναξε «Αλλάχ ου Άκμπαρ» λίγο πριν την έκρηξη.