Δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι είχαν σεξουαλικές σχέσεις, πέρασαν από ένα πραγματικό βασανιστήριο όταν υπέστησαν δημόσιο εξευτελισμό σε επαρχία της Ινδονησίας από αυτοαποκαλούμενους «εκδικητές» εγκλημάτων ηθικής, ενώ τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με 100 μαστιγώματα.

indggm3

Στην ουσία οι δύο άνδρες παραβίασαν τη Σαρία και θα βρεθούν και ενώπιον του δικαστηρίου. Βάσει ενός νόμου που έχει θεσπιστεί προ διετίας, επιτρέπονται πάνω από 100 μαστιγώματα για εγκλήματα ηθικής, μεταξύ των οποίων σεξουαλική επαφή μεταξύ ατόμων του ίδιο φύλου, τζόγο, κατανάλωση αλκοόλ, μοιχεία, να φορούν οι γυναίκες στενά ρούχα ή να μη συμμετέχουν οι άνδρες στην προσευχή της Παρασκευής.

indggm2

Το κυνήγι των «χρηστών ηθών» στην Ινδονησία έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας εξετάζει το ενδεχόμενο να ποινικοποιήσει τις εξωσυζυγικές σχέσεις και τις επαφές μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

indggm1

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν να κάνουν σεξ σε νοικιασμένο δωμάτιο στις 28 Μαρτίου. Μία μέρα αργότερα μεταφέρθηκαν στην αστυνομία.