Την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού της Σουηδίας έχουν προκαλέσει οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν μικρούς μαθητές ενός μουσουλμανικού σχολείου στη χώρα να διαχωρίζονται ανάλογα με το φύλο τους.

Ένα βίντεο που προβλήθηκε στη σουηδική τηλεόραση δείχνει κορίτσια ενός ιδιωτικού μουσουλμανικού σχολείου στη Στοκχόλμη να κατευθύνονται προς την πίσω πόρτα του σχολικού για να μπουν σε αυτό, ενώ τα αγόρια χρησιμοποιούν τη μπροστινή πόρτα.

«Δεν ανήκει στη Σουηδία η ύπαρξη δημοτικών σχολείων που διαχωρίζουν παιδιά, ηλικίας 6 έως 10 ετών, από το φύλο τους», δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Στέφαν Λέβεν.

Ο διευθυντής του σχολείου Al-Azhar, Roger Lindquist, απάντησε λέγοντας πως η διοίκηση του σχολείου δεν είχε γνώση του διαχωρισμού, ωστόσο, οι πληροφορίες που μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένας δημοσιογράφος εκδιώχθηκε από τον χώρο του σχολείου όταν επιχείρησε να ρωτήσει τους υπεύθυνους για το θέμα.

mulmch1

«Και εγώ και η διοίκηση σημειώνουμε, αφότου είδαμε το βίντεο, ότι το περιστατικό συνέβη, αλλά είναι βεβαίως κάτι που δεν στηρίζουμε. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το προσωπικό δεν καθοδηγείται από τη θρησκεία αλλά από το πάθος του για εργασία πάνω σε ζητήματα πολιτισμού και ενσωμάτωσης. Είναι επίσης σημαντικό ότι το σχολείο δεν στηρίζεται σε μουσουλμανικές αξίες αλλά σε δημοκρατικές», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Lindquist.

«Απολύτως απαράδεκτη» χαρακτήρισε την πρακτική ο υπουργός Παιδείας της χώρας.