Η συνέντευξη που έδωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέτρεψε και μια προσεκτική ματιά του γραφείου του, στον Πύργο Τράμπ- Trump Tower- στη Νέα Υόρκη.

Το γραφείο του μεγιστάνα και πλανητάρχη βρίσκεται στον 26ο όροφο του Πύργου και έχει πανοραμική θέα στο Σέντραλ Παρκ. Προστατεύεται δε από αλεξίσφαιρο τζάμι.

Οι τοίχοι και το γραφείο του είναι γεμάτοι βραβεία και διακρίσεις, αναμνηστικά- ανάμεσά τους κι ένα τεύχος του Playboy- και φωτογραφίες από το παρελθόν του. Πάνω στο γραφείο του υπάρχει και μια κορνίζα με τη φωτογραφία του πατέρα του Fred, ο οποίος πέθανε το 1999 σε ηλικία 93 ετών. Ο χώρος έχει και πολλά αναμνηστικά της εκλογικής του νίκης, πολλά καπέλα με το σύνθημα «Make America Great Again» και αντίτυπα της έκδοσης με τίτλο «Unprecedented» που καταγράφει την πορεία του προς τον Λευκό Οίκο.

trump2

Μερικά από τα αντικείμενα που ξεχωρίζουν, σύμφωνα με τη Daily Mail, είναι τα παρακάτω:

1. Το βιβλίο «Beautiful Country» του J.R. Thornton

2. Δύο αντίτυπα του «Unprecedented»

3. Βραβείο Tree of Life που απονεμήθηκε από το Jewish National Fund στον Τραμπ το 1983.

4. Βραβείο του America’s Cup foundation. Ο Τραμπ ήταν χορηγός σε σκάφος στον αγώνα, ο οποίος άρχισε το 1851.

5. Βραβείο Sholom επίσης από την εβραϊκή κοινότητα, το οποίο ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει από τα πιο πολύτιμα αντικείμενά του.

6. Φωτογραφία του πατέρα του που πέθανε το 1999.

7. Βραβείο Nathan Hale που του απονεμήθηκε το 2015

8. Αυτοκόλλητο με το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας «Make America Great Again»

9. Φύλλα των Financial Times.

10. Περιοδικό GQ με τον ίδιο στο εξώφυλλο

11. Μπούμερανγκ που του απονεμήθηκε από το The Forum Club το 1995 για την επιβίωση των επιχειρήσεών του μετά την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων της δεκαετίας του ’80.

12. Φωτογραφία με τον F. Kennedy Jr, γιο του 35ου προέδρου JFK.

13. Εξώφυλλο του Playboy από το 1990. Ο Τραμπ ήταν ένας από τους λίγους άνδρες που είχα θέση στο εξώφυλλο του περιοδικού.

14. Νούμερα τηλεθέασης που δείχνουν πως το σόου «The Apprentice» ήταν πρώτο στις ΗΠΑ το 2004. Ο Τραμπ ήταν παρουσιαστής.

trump3