Την ειρηνική πορεία των Αγανακτισμένων στη Ρώμη επισκίασαν τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και αστυνομικούς.

Πρόκειται για εικόνες που για χρόνια είχε να δει η ιταλική πρωτεύουσα καθώς κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα και έσπασαν τις βιτρίνες καταστημάτων.

Αναφέρεται ότι δύο άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο, ο ένας από τους οποίους νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ άλλοι 30 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Κατά των μασκοφόρων στράφηκαν και οι διαδηλωτές που μάλιστα παρέδωσαν μερικούς στην αστυνομία.

Τα επεισόδια άρχισαν κοντά στο Κολοσσαίο όταν διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες και μπουκάλια, σε κάποιες περιπτώσεις και πυροτεχνήματα, συγκρούστηκαν με την αστυνομία που απάντησε με δακρυγόνα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, από τους διαδηλωτές αποσπάστηκαν κουκουλοφόροι οι οποίοι έβαλαν φωτιά σε τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών. Οι διαδηλωτές πετροβόλησαν και στη συνέχεια πυρπόλησαν και βαν της αστυνομίας με τους δύο επιβαίνοντες σε αυτό να ξεφεύγουν την τελευταία στιγμή.

Ένα κτίριο γραφείων που ανήκουν στο υπουργείο Άμυνας υπέστη ζημιές από τη φωτιά που μεταδόθηκε από ένα καμένο αυτοκίνητο. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ένας όροφος κατέρρευσε από τη φωτιά.

Οι Ιταλοί διαδηλωτές εμφανίζονται οργισμένοι με τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τα μέτρα λιτότητας που εισήγαγε ο οποίος μόλις την Παρασκευή ξεπέρασε  τον σκόπελο άλλης μια ψηφοφορίας εμπιστοσύνης στη Βουλή.