Από σήμερα στις 10 το πρωί οι αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας στη Συρία σταμάτησαν τις επιχειρήσεις και άνοιξαν τους λεγόμενους ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την απομάκρυνση των κατοίκων και κυρίως των τραυματιών και των αρρώστων, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί στη Μόσχα ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με το κείμενο των δηλώσεών του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ρωσικό υπουργείο.

Αυτή η «ανθρωπιστική παύση», που το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει αρχικά χθες πως θα ελάμβανε χώρα την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, θα επιτρέψει την ασφαλή έξοδο των κατοίκων από έξι διόδους και την προετοιμασία της απομάκρυνσης των τραυματιών και των ασθενών απο το ανατολικό τμήμα της πόλης, εξήγησε ο Σοϊγκού.

Ο ρώσος υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας θα απομακρυνθούν από το Χαλέπι σε απόσταση που θα επιτρέψει στις ένοπλες ομάδες της αποκαλούμενης «μετριοπαθούς» αντιπολίτευσης να εγκαταλείψουν τις ανατολικές συνοικίες της πολύπαθης πόλης. Ειδικά γι΄αυτούς θα ανοιχτούν δύο διάδρομοι με εγγύηση της ασφάλειάς τους.

Αυτά αποτελούν πρακτικά βήματα για τη σωτηρία των κατοίκων και όχι δημαγωγία, υποστήριξε ο Σοϊγκού και πρόσθεσε: «Απευθυνόμαστε προς τις ηγεσίες των χωρών που έχουν επίδραση πάνω στους επικεφαλής των ενόπλων ομάδων στο ανατολικό Χαλέπι, να τους πείσουν να παύσουν το πυρ και να εγκαταλείψουν την πόλη» με τα όπλα τους από τους δύο ειδικούς διαδρόμους.