Επεκτείνονται οι διαδηλώσεις εναντίον του οικονομικού συστήματος των ΗΠΑ και των οικονομικών ανισοτήτων σε τουλάχιστον δώδεκα πόλεις ενώ το κίνημα «Κατάληψη της Wall Street» βρήκε ανέλπιστη συμπάθεια ενός κορυφαίου αξιωματούχου της…  κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Διαδηλώσεις έγιναν στις πόλεις Τάμπα στη Φλόριντα, Τρέντον και Τζέρζι Σίτι στο Νιου Τζέρζι, Φιλαδέλφεια, Νόρφολκ στη Βιρτζίνια, στα ανατολικά, Σικάγο και Σεντ Λιούις στο Μίντγουεστ, Χιούστον, Σαν Αντόνιο και Όστιν στο Τέξας, Νάσβιλ στο Τενεσί και Πόρτλαντ, Όρεγκον, Σιάτλ και Λος Άντζελες στα Δυτικά.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve του Ντάλας Ρίτσαρντ Φίσερ εξέπληξε μια ομάδα επιχειρηματιών χθες στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας δηλώνοντας για τους διαδηλωτές: «αισθάνομαι κάποια συμπάθεια γι’ αυτούς…αυτό θα σας σοκάρει».

«Έχουμε πολλούς ανθρώπους χωρίς δουλειά”, πρόσθεσε ο Φίσερ. «Έχουμε μια άνιση κατανομή του εισοδήματος. Έχουμε υπερβολικά πολλούς ανθρώπους χωρίς δουλειά για υπερβολικά πολύ καιρό. Έχουμε πολύ απογοητευμένους ανθρώπους και μπορώ να καταλάβω την απογοήτευσή τους».

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν παραδέχθηκαν επίσης χθες την απογοήτευση και την οργή των διαδηλωτών.

«Οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι και, ξέρετε, οι διαδηλωτές δίνουν φωνή σε μια απογοήτευση που έχει ευρύτερη βάση για το πώς λειτουργεί το οικονομικό σύστημά μας», δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Ο Μπάιντεν, μιλώντας στο Washington Ideas Forum, παρομοίασε το κίνημα διαμαρτυρίας με το Tea Party, το οποίο δημιουργήθηκε το 2009 μετά την εκλογή του Ομπάμα και έχει γίνει μια ισχυρή δύναμη στη βάση των συντηρητικών βοηθώντας να εκλεγούν δεκάδες Ρεπουμπλικανοί.

Ο αμερικανικός λαός δεν πιστεύει πως το σύστημα είναι δίκαιο», δήλωσε ο Μπάιντεν.