Δώδεκα δολοφονίες σημειώθηκαν σε τουριστικά θέρετρα του Μεξικού ενώ σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, 117 αστυνομικοί συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για διαφθορά, καθώς τους βαρύνουν υποψίες πως συνεργάζονται με τα καρτέλ των ναρκωτικών.

Πέντε άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο παραθαλάσσιο θέρετρο Μασατλάν, στο βορειοανατολικό Μεξικό, όταν δολοφόνοι άνοιξαν πυρ εναντίον πέντε ανθρώπων.

Επτά πτώματα ανακαλύφθηκαν στο Σιουατανέχο, ένα άλλο τουριστικό προορισμό στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Τα πτώματα που ανακαλύφθηκαν έφεραν πολλαπλά τραύματα από σφαίρες και είχαν δεμένα τα πόδια σε ένα στύλο.

Οι πολιτείες Σιναλόα και Γκερέρο πλήττονται ιδιαίτερα από τον «πόλεμο των ναρκωτικών» ανάμεσα στις υπηρεσίες ασφαλείας και τα καρτέλ του οργανωμένου εγκλήματος στον οποίο από το 2006 έχουν χάσει τη ζωή τους 41.000 άνθρωποι, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Εντωμεταξύ χθες μεξικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως 117 αστυνομικοί συνελήφθησαν στο βόρειο τμήμα της χώρας από ειδικές δυνάμεις του στρατού, καθώς θεωρούνται ύποπτοι για συνεργασία με τα καρτέλ των ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις έγιναν στην μητροπολιτική περιοχή του Μοντερέι.