Τη διαβεβαίωση ότι η Κύπρος δεν θα δώσει στην Τουρκία τη δυνατότητα να οδηγήσει τα πράγματα εκεί που η ίδια επιθυμεί με τη δημιουργία έντασης εξέφρασε σήμερα η Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις συνεχιζόμενες τουρκικές ασκήσεις νοτίως της Κύπρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα ενεργήσει με προσεκτικές κινήσεις και ψυχραιμία». Παράλληλα, τόνισε ότι είναι φανερό πως η Τουρκία καταβάλλει προσπάθεια να δημιουργήσει ένταση στην περιοχή, να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να εξισώσει το ψευδοκράτος με το νόμιμο κράτος.

«Είναι γι αυτόν ακριβώς το λόγο που εμείς δεν παρασυρόμαστε και μέσα από πολιτικές και διπλωματικές κινήσεις οχυρώνουμε το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να ερευνά και να εκμεταλλεύεται τους δικούς της πόρους και ταυτόχρονα για να εκτίθεται η Τουρκία για τις παρανομίες και τις προκλήσεις της», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Παράλληλα, ο κ. Στεφάνου ρωτήθηκε και για πληροφορίες ότι ρωσικός στόλος αναμένεται να πλεύσει στην Ανατολική Μεσόγειο και εάν δημιουργείται θερμή κατάσταση. Απάντησε πως η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη από τη στρατιωτική παρουσία διαφόρων χωρών και τόνισε για άλλη μια φορά ότι είναι η Τουρκία που προσπαθεί να δημιουργήσει θερμό κλίμα και να δώσει την εντύπωση ότι υπάρχει κρίση.