Σε συγκέντρωση που οργανώθηκε χθες το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Ρώμης Πιάτσα Ναβόνα, ο γραμματέας του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία», Νίκι Βέντολα, εκλεγμένος περιφερειάρχης της περιοχής της Απουλίας ζήτησε την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Ο κύριος αυτός δεν διαθέτει κανένα φάρμακο χρήσιμο στην χώρα, αλλά, αντιθέτως, είναι ο ίδιος η πραγματική ασθένεια», υποστήριξε ο Ιταλός αριστερός πολιτικός και πρόσθεσε ότι «ουδείς μπορεί να εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση, για να καταργεί όλα όσα κατέκτησαν οι εργαζόμενοι τον τελευταίο αιώνα».

Σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν «Tώρα είναι η σειρά μας» (Ora tocca a noi). Ο περιφερειάρχης της Απουλίας ζήτησε γι άλλη μία φορά, τη διεξαγωγή «εσωτερικών εκλογών» με τη συμμετοχή των οπαδών και υποστηρικτών της κεντροαριστεράς για την επιλογή του επόμενου υποψήφιου πρωθυπουργού της προοδευτικής παράταξης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρώην εισαγγελέας και νυν ηγέτης του κόμματος «Ιταλία των Αξιών» Αντόνιο Ντι Πιέτρο και ηθοποιοί, ανάμεσά τους και ο Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, ενώ μήνυμα υποστήριξης απέστειλε ο βραβευμένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης Ντάριο Φο.