Το ετήσιο φεστιβάλ «Burning Man» άνοιξε χτες τις πύλες του στους  χιλιάδες συμμετέχοντες που ταξίδεψαν μέχρι την έρημο της Νεβάδα για να περάσουν οκτώ ημέρες εναλλακτικής ζωής και επαφής με την τέχνη.

Το φεστιβάλ άρχισε το 1986 και γίνεται κάθε χρόνο στην έρημο Black Rock της Νεβάδα.

Τριάντα χρόνια μετά το φεστιβάλ είναι πλέον τόσο δημοφιλές που χιλιάδες άνθρωποι συναντώνται στην περιοχή της ερήμου όπου «στήνεται» η Black Rock City.

Η πόλη είναι μια «προσωρινή μητρόπολη αφιερωμένη στην κοινότητα, την τέχνη, την αυτοέκφραση, την αυτάρκεια», σημειώνει στην ιστοσελίδα του το φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες  έχουν την ευκαιρία να επισκέπτονται καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις  και να συμμετέχουν σε εργαστήρια.

Στην περσινή διοργάνωση συμμετείχαν 70.000 άνθρωποι. Μάλιστα περισσότεροι από 3000 έφτασαν στην έρημο μέσω του «λυόμενου» αεροδρομίου που στήνεται εκεί μόνο για τις ανάγκες του φεστιβάλ.

Στο «Burning Man» τα χρήματα δεν περνούν και οι συμμετέχοντες ανταλλάσσουν αγαθά και υπηρεσίες. Χρήματα χρησιμοποιούνται μόνο για την αγορά πάγου και καφέ.

Εθελοντές άρχισαν να στήνουν το αεροδρόμιο της Black Rock City πριν από περίπου δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τη Daily Mail. Η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας βρίσκεται σε επικοινωνία με τους διαχειριστές του αλλά δεν έχει επίσημο ρόλο στη λειτουργία του.

mnagssfafd1 mnagssfafd2 mnagssfafd3 mnagssfafd4 mnagssfafd5 mnagssfafd6 mnagssfafd7 mnagssfafd8 mnagssfafd9 mnagssfafd10 mnagssfafd11 mnagssfafd12